Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Συναγερμός στον 'Εβρο


 Συναγερμό για κίνδυνο πλημμυρών στον Έβρο και άλλους ποταμούς της Βουλγαρίας σαν συνέπεια των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων σήμανε το Εθνικό Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας των Επιστημών.
Σύμφωνα με τη βουλγαρική ΕΜΥ, στη «δικαιοδοσία» της οποίας εντάσσεται η διαχείριση του ενιαίου Συστήματος Έγκυρης Προειδοποίησης για Επικίνδυνα Φυσικά Φαινόμενα «Ευρώπη», κίνδυνος πλημμύρας υπάρχει σε μια σειρά από περιφέρειες της Βουλγαρίας, ανάμεσα στις οποίες η Φιλιππούπολη, το Χάσκοβο, το Κίρτζαλι, το Σμόλιαν, περιοχές που διασχίζουν ο Έβρος, ο Τούντζας, ο Άρδας και άλλοι διασυνοριακών ποταμών.


 «Διαμέσου του υπουργείου των Εξωτερικών, τα αρμόδια όργανα της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας προειδοποιήθηκαν για το αναμενόμενο υψηλό κύμα στην κάτω ροή του Έβρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας.
Ο διοικητής της περιφέρειας Πλόβντιφ (Φιλιππούπολης) διέταξε στους δεκαοκτώ δήμους της περιφέρειας να τεθούν σε εγρήγορση και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής και περιορισμού των συνεπειών των πλημμύρων.
Ανάμεσα στα άλλα, ο διοικητής Ζντράφκο Ντιμιτρόφ διέταξε να τεθούν υπό μόνιμη παρακολούθηση οι τεχνητές λίμνες και τα χαμηλά σημεία της κοίτης του Έβρου και άλλων ποταμών, όπου συμβαίνουν συνήθως οι πλημμύρες στην περίπτωση καταρρακτωδών βροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...