Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ανακαίνιση στις αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης το συμφωνητικό μίσθωσης των αποθηκών του λιμανιού της ΓΕΟΣΕ ΑΕ, μετά την παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
 Η ανακαίνιση θα κοστίσει γύρω στο 1,5 εκ ευρώ, ενώ ο Δήμος θα τις εκμεταλλεύεται για 30 χρόνια άνευ μισθώματος. Να σημειωθεί ότι, σε πρόσφατη συνεδρίαση της, η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου
Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για εύρεση κονδυλίων μέσω του προγράμματος Jessica, το οποίο δίνει 2,4 επιτόκιο για 20 χρόνια αν αποδειχθεί από την πλευρά του Δήμου ότι υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Σύμφωνα με την πρόταση οι αποθήκες του ΟΣΕ μετά την ανακαίνιση- ανάπλαση, θα περιλαμβάνουν, αίθουσα προβολών, χώρο εστίασης υψηλών προδιαγραφών, μουσική σκηνή και θέατρο, μουσείο αλιείας θρακικού πελάγους και ενυδρείο, ενώ προτείνεται η ανάπλαση της οδού Καραολή Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη προσπάθεια παραχώρησης των αποθηκών του λιμανιού της ΓΕΟΣΕ ΑΕ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, έγινε μετά από προσπάθειες τριών χρόνων του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...