Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησαν τα Ορέστεια 2011

  

Με την μουσικοχορευτική παράσταση "Μύθος - Θρύλος - Ιστορία" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεολαίας Νέας Ορεστιάδας "Οι Θράκες" ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Υπαίθριο Θέατρο της πόλης οι εκδηλώσεις των "Ορεστείων 2011" προς τιμή της 88ης επετείου από την ίδρυση της Ορεστιάδας και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου.


Οι Θράκες με συμμετοχή του Συλλόγου Διδυμοτείχου "Το κάστρο" ενθουσίασαν το κοινό με μια εξαιρετική παρουσίαση και αναπαράσταση τριών γνωστών θρακιώτικων τραγουδιών , "Ο σκλάβος", "Του νεκρού αδερφού" και "Το κάστρο της Θρακιάς".

"Μέσα σ'αυτήν τη δύσκολη περίοδο εμείς αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να προσφέρουμε ακτίνες φωτός" επισήμανε στην εναρκτήρια ομιλία της η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., Δήμητρα Αριάδνη Ροροπούλου, προσθέτοντας ότι "κάθε διέξοδος από τη δύσκολη καθημερινότητα είναι ένα μικρό βήμα προς την αντιμετώπιση της δυσκολίας".

"Κάθε χρόνο και καλύτερα" χαρακτήρισε τα Ορέστεια ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς. Η υποστήριξη του θεσμού από όλους τους φορείς, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται άλλωστε και στην σύμπνοια και στην συναίνεση που επικρατεί για αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. "Μου είπαν ότι το κράτος καταρρέει κι εμείς κάνουμε γλέντια. Ναι, θα κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, γιατί υπάρχει ανάγκη γι'αυτές" τόνισε, αφού πρώτα έκανε μια αναφορά στην πιθανή πτώση της κυβέρνησης καταλήγοντας πως "η έκλειψη του φεγγαριού (της ίδιας βραδιάς) δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως κακός οιωνός".

Το πρόγραμμα των Ορεστείων συνεχίζεται την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, με δυο παράλληλες εκδηλώσεις στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο με θεατρική παράσταση από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας με μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, και στις 20.30 με επίδειξη γυμναστικής και χορού από τη Σχολή Χορού "Ευαγγελιάδου" στο Υπαίθριο Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...