Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η επίσκεψη του Δημάρχου Σουφλίου της Ισπανίας στο Σουφλί της Ελλάδας





Μετά από αρκετά χρόνια τελικά επετεύχθη το πρώτο βήμα για την αδελφοποίηση των δύο ομώνυμων πόλεων, του Σουφλίου της Ελλάδας και του Sufli της Ισπανίας. Το Sufli της Ισπανίας είναι ένας οικισμός 300 κατοίκων που αποτελεί μόνο του έναν Δήμο, και βρίσκεται στην περιφέρεια της Almeria στην περιοχή της Ανδαλουσίας στην Νοτιο-ανατολική Ισπανία.
Κατά την διάρκεια της παραμονής στους στο Σουφλί τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι της ομώνυμης περιοχής της Ισπανίας, δηλώνουν κατενθουσιασμένοι αφενός για την θερμή φιλοξενία που συνάντησαν στο Σουφλί καθώς και για τις ομοιότητες που έχει το Σουφλί με τον τόπου τους, που είναι περισσότερες από την κοινή ονομασία.


Ο Δήμος απασχολεί ως προσωπικό του μόνο 6 άτομα ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Sufli της Ισπανίας ο Δήμος τους λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και ευελιξία κυρίως λόγο του μικρού του μεγέθους.
Τόσο από την Ισπανική όσο και από την Ελληνική πλευρά δήλωσαν πως η αδελφοποίηση είναι αναγκαία και πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες διαδικασίες που τελικώς θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη αδελφοποίηση.
Ο Δήμαρχος Σουφλίου της Ισπανίας κ. Juan Cuevas και οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής του επισκέπτονται τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό.
Ο Δήμαρχος Σουφλίου της Ισπανίας κ. Juan Cuevas στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, μιλώντας με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Στιγμιότυπο από το βίντεο που προβλήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου σχετικά με το Σουφλί της Ισπανίας.
Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Σουφλίου
Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο τα Γνάφαλα
Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου
Επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού
Στο μεταξουργείο Γ. Τσιακίρη
Στον χώρο ενημέρωσης του Δάσους Δαδιάς
Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
Στο Δάσος Λευκίμμης
Ο Δήμαρχος Σουφλίου της Ισπανίας κ. Juan Cuevas με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ.Ευάγγελο Πουλιλιό.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...